ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Prvak Škofjeloškega hribovja  

Blegoš, 1562 m.

Sredi dopoldneva sva s Tamaro naciljala z Gorenje Žetine proti Črnemu kalu in naprej na Blegoš. Na malo več kot 1000 m je bilo do 20 cm skorjastega (najbrž pomrznjen moker) snega brez starejše podlage spodaj, nad Črnim kalom pa z vsakim metrom kak centimeter več.

Gor sva šla po "tastrmi" grebenski (S greben) - Tamara peš, jaz na smučkah. Pršič je gor padal na zmrznjeno podlago, zato je mestoma konkretno spodrsavalo, na zavetrni strani se je tu pa tam odlomila kloža.

Oblačno in megleno vreme sva odslovila malo pod vrhom, sončevi žarki so lepo obarvali trdo ivje in sneg na drevesih. Prava pravljica!

Po dobri uri sva bila na vrhu; zmeren SV veter ni obetal nič dobrega, spet naju je zagrnila megla in več kot nekajsekundi pogled na Ratitovec, Peči, Porezen, Soriško planino in osrednje Julijce nisva dobila. Tamara je sestopila (oz. kar pretekla) po grebenski poti nazaj na Črni kal, jaz pa sem plaval po pršiču naravnost na sever. Super je bilo!!!

Zdaj pa za knjige, prihaja finale izpitnega obdobja. ;)

2 odzivi

  • Jano  
    30. januar 2009 ob 22:10

    Hehe.. ponavlaš za mano;) Hec! A pol si smuču v tisto grapco direkt na sever, je biu suh pršič ane? K na vzhod je biu mičken bl masiven:)Drgač pa, jutr se nek odpravlamo.. faktor je tud VARNOST, sam nevem kakšen količnik ne ji damo! Kva kej predlagaš? greš zravn?

  • Jaka Ortar  
    30. januar 2009 ob 22:52

    :) Ponavlam? Ja, včasih zmanjka idej.

    Tam direkt na sever ja, tam je bil še kul pršič. Varnost mora biti vedno na prvem mestu. ;)

    Jutri ne grem - grem na Jezersko na tekmo. Lepo se mejte!

Objavite komentar