ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

12. dan: Domači posredujemo povzetek Jakovih današnjih SMS-ov  

Jaka nam je danes poslal več SMS-ov; prosil nas je, naj njihov povzetek objavimo na blogu, ker tam, kjer so sedaj, ni interneta. No, takole:

Danes je vreme oblačno, temperatura je malo nad 20 st.; včeraj je bilo čez dan 35, opolnoči pa 33,4 st. Več kot tretjina udeležencev (tudi Jaka) ima črevesne težave, menda prehodne . Prispeli so v Mopanelodge v Krugerjevem narodnem parku in imajo prosto do jutri zjutraj; kdor je želel, se je lahko udeležil dveh safarijev -- popoldanskega ob 14h in nočnega ob 20h (Jaka: "Itak grem na oba!"). Popoldne so videli nekaj slonov in zeber, druge živali pa so se menda skrivale. Nočni SMS-i so bolj navdušeni: "Trinajst nas je na nočnem safariju. Vozimo se v odprtem poltovornjaku in z močnimi reflektorji osvetljujemo okolico. Kul! Prvi ulov -- pikčaste hijene z mladiči, starimi 1 mesec, 10 m od ceste. Zelo lepo! Čreda 400--500 bivolov. Noro!"

Jaka je še obljubil: "Takoj, ko bom mogel, bom na blog naložil 129 že pripravljenih fotografij in nekaj zabavnih filmčkov."

Jutri se bodo ves dan (od 6h do 22h vozili na zahod, tj. do glavnega mesta Pretorie).

0 odzivi

Objavite komentar