ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Gori doli naokoli po "polarnem Parizu"  

Včerajšnje prosto dopoldne smo izkoristili za samostojni ogled mesta in okolice; sam sem šel najprej na skrajni jug otoka, nato po zahodni obali skoraj do letališča in na koncu naravnost proti najvišjemu vrhu. :) Pa ga nisem našel - večinoma je tu pozidano.

Na južnem robu otokaPol-urni pojav včeraj - sonce. :) (ravnokar - 13:15 - je sonce spet zašlo)Temperatura blizu ledišča, zmeren JZ-Z veter, visoka zračna vlažnost --> mraaazzz!!! A to ni motilo otrok iz vrtca, ki so se brezskrbno igrali ob vodi.Na vrhu otoka je bilo še za odtekek hladneje in zato ledeno. Komaj sem se premikal čisto ob robu po travi ...


... domačini nimajo takih težav. Na obutev si nataknejo tole:

... kolesa pa imajo špice. :)
Led ni prav nič motil otrok iz osnovne šole - prav z veseljem so igrali "nogomet na ledu".


S težavo sem našel lokacijo z razgledom na mesto (pa še to na gradbišču novogradnje)

Most, ki povezuje otok s celino, in Arktična katedrala

Opa, nekdo me slika!

Na glavni ulici


Knjižnica

Vhod v tunel - celo mesto je prepredeno s podzemnimi cestnimi tuneli

Danes že cel dan poležavamo (6 ur vaj na dan ni kar tako, pa še tale mraz je prav utrujajoč), sonca je bilo za razliko od včerajšnjih 15 minut danes kar 1 ura. :)
Ob 14:30 imamo kosilo, ob 17:30 vajo v Arktični katedrali... tja do 22h. Jutri generalka in prvi koncert, v nedeljo še drugi koncert.
Danes bomo 95% videli severni sij - v okolici Zemlje je že dovolj električno nabitih delcev s sonca, pred slabo uro se je celo zjasnilo in z veseljem pričakujemo noč (ki bo že čez 2 uri :) ). Držite pesti!

0 odzivi

Objavite komentar