ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Kako objavljati preko mobilnika  

Franci (Savenc, Gore-ljudje.net) me je danes s svojim sporočilom nevede spodbudil k pisanju te objave.

S Komne sem namreč v prejšnjih dneh objavljal fotografije in besedilo brez uporabe računalnika - kar prek mobilnega telefona. Stvar je uporabna, če se kam (kjer je signal!) odpravljaš za več dni, pa bi "v dolino" pošiljal informacije o razmerah. Gotovo bi komu kakšna informacija s terena prišla prav - še posebej po sneženju. Bomo videli, koliko bom to dejansko uporabljal (seveda obstaja omejitev - €).

Idejo sem dobil tule: http://groups.google.si/group/blogger-help-howdoi/browse_thread/thread/1ba783c79b1e82c3

Na računalnik sem shranil datoteko http://rapidshare.com/files/87805409/Blogger_v1.02_Build_202_55.sis in jo nato prekopiral v pomnilnik mobilnika. V mobilniku sem datoteko odprl - zagnal se je namestitven program, ki je namestil aplikacijo BLOGGER.

Potem sem iz mobilnika poslal MMS na naslov go@blogger.com, na mobilnik dobil povratnico s kodo in se nato z njo registriral v BLOGGER. Na ta način sem ustvaril nov blog za objave, poslane iz mobilnika, ker pa tega nočem, sem v nastavitvah vse preusmeril na obstoječi blog.

Vse, kar je potrebno narediti potem, se naredi v aplikaciji na mobilniku. Vpišeš naslov objave, dodaš fotografijo iz pomnilnika mobilnika, dopišeš besedilo in pošlješ (GPRS/WAP/WiFi/EDGE/UMTS).

Pomoč na BLOGGERJEVI strani.

Aplikacija deluje na napravah (SE):
P990i
P1i
W960i
M600 (not verified)
W950 (not verified)

5 odzivi

 • katjin blog  
  08. februar 2009 13:22

  Jaka, imaš že vklopljen dzabest (narocnina na mobitelu, ki stane 15EUR)? Ker tam imaš poleg drugih ugodnosti tudi 1 gb podatkov zastonj..
  http://www.itak.si/itak_ponudba

 • Jano  
  08. februar 2009 15:27

  Ejj a to dela sam na Sony Ericsonih? Jest sm probu inštalirat na mojo nokijo, pa mi je skos pisal da ne podpira te aplikacije!

 • Jaka Ortar  
  08. februar 2009 16:09

  Evo Katja, sem na đabestu. :)
  Očitno je res narejeno za SE; mogoče je kakšen drug programček za tvojga?

 • Mare  
  08. februar 2009 19:51

  Jano, če imaš N serijo, sploh ni problema, imaš 2 opciji: http://www.nokia.co.uk/get-support-and-software/learn-how/sharing-and-blogging

  ali pa: http://europe.nokia.com/A4388334

  Na drugačen princip (le pošlješ e-mail in naredi blog objavo) pa deluje http://posterous.com/, a še nisem probal. Probam jutri v službi ;)

 • Nadja  
  09. februar 2009 22:34

  Ja res je dovolj moznost je na mobilnikih,samo cas si moras vzeti in prebrati navodila in je to to.
  Mladim to ni tuje,so pa res doloceni operaterji malo bolj previdni pri tem,ker nekateri te zadeve izrabljajo za neciste posle.
  Toliko v vednost.
  Lep pozdrav .Nadja

Objavite komentar