ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Terenske, 5. dan: "Promina planina, Cetina, pod Dinaro, Krčić in Krka"  

Starigrad-Paklenica - Vrlika - izvir Cetine - izvir Krčića - slap Krčića - Knin - samostan na Krki - Starigrad-Paklenica

Še en super dan! Začel se je s kar dolgo vožnjo do kraja Vrlika "na oni strani" Promine planine, tam postanek in burek. Pa sladoled. Ja, tega smo v tistih dneh zaradi vročine pojedli kar nekaj. Potem "tekma" med kmečko pametjo, karto v majhnem merilu in AdrioTOPO+AdrioROUTE. Po nekaj zgrešenih cestah je zmagala kmečka pamet in našli smo vokliški izvir (vrsta kraškega izvira - navpični z vodo zapolnjeni rov, ki je ostanek krasa v času z nižjo morsko gladino) reke Cetine. Kogar tale "oaza" ne navduši, nima kaj iskati na krasu!Tam smo pomalicali in se šli (igro) "med dvema Geografoma" (prof. Mihevc in prof. Natek), le da so namesto žoge leteli znanstveni argumenti "pro et contra". :)
Pri starokrščanski cerkvi v Vukovićih sem se lotil foto-streljanja tega metuljčka. Fotogeničen, da je kaj!

Nadaljevali proti severovzhodu in se ustavili pri peskokopu na reliktnem vršaju pod Dinaro. Kakšen super prerez čez mlajšo geološko zgodovino!

Potem smo šli po cesti iz Napoleonovih časov ob reki Krčić in se ustavili ob njenem izviru.Naš avtobus se je izkazal za pravega terenca, ko smo se vozili po vijugasti makadamski cesti v kanjonu tik nad reko. :) Naslednja "točka" je bil slap na Krčiću.In še ni bilo konec! Skozi Knin smo se peljali do samostana ob Krki, nato pa v kamp.Pašto smo nevemkolikič ta teden pojedli ob 23 h. :)Zemljevida:
- kje smo bili pod dnevih (ločeno po barvah!)
- lokacije fotografij v albumu

Še več fotografij v albumih:
več mojih fotk (klik!)
Jakove fotke (klik!)
Matejeve fotke (klik!)
Jaroševe fotke (klik!)
Draganove fotke (klik!)

0 odzivi

Objavite komentar