ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Črna prst s severa  

Danes smo si Jožef, Rok in jaz za cilj izbrali Črno prst s severa; najprej smo izkoristili SC Kobla in se zapeljali prav do vrha, nato pa mimo pl. Za Črno goro odsmučali na gozdno cesto. Do ~1200 m smo še našli območja pršiča, niže pa je bilo že bolj bedno. Na gozdni cesti smo vpregli pse in se po smučini vzpenjali proti Orožnovi koči.


Julijci za Liscem


Od tam smo nadaljevali kar v območju letne poti; v gozdu je bil sneg še mehak, više pa že napihan v kložo, ki je bila v zgornjem delu pobočja trda.


Od začetka bolj strmega dela (grapa) smo nadaljevali z derezami, saj je bilo za smuči pretrdo.

ČRNA prst


Prihod na greben


Na primorski strani nas je lepo grelo sonce in v zavetrju koče na vrhu ni bilo prav nič mraz.
Smučali smo z vrha po grapi proti SZ; najprej je bilo še super trdo, kjer se je grapa odprla v pobočje, pa smo morali iskati bolj trda mesta, sicer se je prediralo. Prebili smo se tudi čez razsuto območje rušja in vrtač na ~1600 m, nato pa uživali v vijuganju po pršiču prav do pl. Za Liscem. Tudi pod planino je bila smuka še zelo ugodna, zato smo nadaljevali čez zgornjo gozdno cesto (~1100 m), a žal potem prišli v območje žleda -- sneg v gozdu je bil tako prekrit z nekaj centimetri žleda z dreves. Nekje blizu Doma dr. J. Mencingerja smo zavili s spodnje gozdne ceste in po senožetih našli še nekaj pršiča (oz. površinskega sreža). Prav zadovoljni s ~1700 m smučanja smo zaključili v Bohinjski Bistrici.


Škofjeloško hribovje v večerni svetlobi

0 odzivi

Objavite komentar