ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Lov na sončni zahod nad Prtovčem  

Prtovč - Poden - Ratitovec

13:30, faks, Angleščina II, zunaj pa taaaaakooo lepo vreme! :( Modro nebo, super vidljivosti... ni pomoči -- "Danes bo treba nekam!"

15:00, prihod domov, beli Julijci kar žarijo. :) Iščem vrh z odprtim razgledom proti zahodu, dosegljiv do ure sončnega zahoda (~16:35) --> Ratitovec! ;)

15:20, že od doma, joj zakaj se vsi ravno ob tem času vozijo iz Lj...

15:50, Prtovč, v nekaj sekundah pripravljen na štart in GREMO! :)

16:22, Krekova koča na Ratitovcu. Dovolj zgodaj. Malo piha, zato poiščem zavetrje na JZ strani koče. Še sije sonce, prijetno toplo. Hitro se (pre)oblečem (-5°C), naredim par požirkov iz bidona in nekaj grižljajev še toplega peciva, potem pa fotoaparat v roke in spet na veter...

Pogled proti JVVzhod (le kam je šla glava in trup?!)Krekova koča, zadaj 3glavKamn.-Sav. AlpeIzredni kontrasti tik pod vrhom, zadaj StolJa, zelo sem velik! :)Meja, Vrh nad Škrbino itd itd prav do Krna in Batognice kot na dlani!Morje...16:36, zahod sonca (--> za oblake!)Rjavina z zasebnim oblačkomVečer v rdečem delu spektraŠmarna gora, Medvode, lahko sem pomahal domačim ;)KanjavecZimska soba in zamrznjena mlaka na sedlu!16:42, po zahodu sonca se je hitro ohladilo, spet je začel vleči močan Z veter (prav po napovedi -- ravno zaradi njega je iz ožjega izbora pri izbiri cilja izpadel Storžič)Vsekakor se je splačalo skočiti na Ratitovec, CARPE DIEM!16:43, začetek sestopa, zaradi prevelike hitrosti in slabe koncentracije padec po dolgem in počez, a ni bilo časa za slabo voljo. :)

17:10, spet v jeklenem konjičku, tema.

0 odzivi

Objavite komentar