ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Kilometer in pol smuke nad Logarsko dolino  

Logarska dolina - Okrešelj - Turski žleb - Koroška rinka - Turski žleb - Koroška rinka - Turski žleb - Logarska dolina

Po informacijah o ugodni smuki nad Logarsko dolino smo se tja odpravili kar z dvema avtoma -- Maja, Borut, Alenka, Rok, Samo in jaz.

Zjutraj smo se pripeljali v zimsko Logarsko dolino (10 cm snega!) in začeli vzpon mimo slapu Rinka.Na Okrešlju smo skočili na smuči, tam je bilo snega že skoraj pol metra!Nad OkrešljemPobočje pod Turskim žlebom je bilo že "nadelano" -- globoka gaz in odlična smučina sta omogočali hiter vzpon.Ker je letelo, kot že dolgo ne (je možno, da virus doda nekaj % moči?), sem jim pobegnil in bil v manj kot uri in pol od avta na vrhu žleba. :)Seveda nisem hitel kar tako -- Rinke so izgledale super in po sledeh predhodnikov sem šel na Koroško. Na vrhu smo imeli brezvetrje in precej toplo sončno vreme, spust nazaj do vrha Turskega žleba je bil razmeroma ugoden; nekaj trde klože, ledu, pršiča, tudi skorje.Skupaj smo šli potem še enkrat na Koroško Rinko; Maja tik pod vrhom.Zanimiv detajl na sosednjem grebenu. :)Turska gora in BranaRok malo pod vrhomBorči in muvment :)Lej tam se tudi da peljat.Alenka in še nekaj metrov do vrhaBorči malo pod vrhom Rinke

Tu čez smo peljali; na nekaj mestih je bilo treba dobro poiskati prehode med skalami.V elementu :)Zimsko sonce in prav nobenega mraza nad 2000 m.Po grebenu Male RinkePod Malo Rinko, zadaj Kalški grebenSamo in action; za spremembo na smučeh. :)Tudi bohinjci znajo smučati po savinjskem snegu. :)Proti robu žlebaPrvih nekaj metrov je bilo nesmučljivih, ne pa tudi "nepreštamfljivih". :)Maja že pelje, Borči gleda, Alenka sestopa.HoplaSe nam že smeje. :)Samo sredi žleba; razmere so bile precej dobre, v zgornjem delu na levi strani trdo, na desni mehko, spodaj pa predvsem mehko.Borči in muvmentSpodnji del žlebaSpodaj nas je pričakal pršič in uživaško vijuganje se je končalo pod Domom na Okrešlju. :)Kot se je kasneje izkazalo (nesramna viroza!), je bil to moj zadnji hribovski dan v tem letu; skupaj se jih je nabralo več kot 130. :)

Srečno, zdravo in varno 08!

0 odzivi

Objavite komentar