ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Popolnoma izgubljen nad Žagarjevim grabnom  

Ukanc - Žagarjev graben - Ukanška Suha

Konec merjenja v mrazišču pod Podrto goro je bil razlog, da sem se ob enih popoldne po zasneženemu Žagarjevemu grabnu zagnal proti Ukanški Suhi (proti Pl. za Migovcem). Do ~1100 m še držal pravo smer, nato pa sem zaradi goste megle zgrešil in se vzpenjal po plazovini naravnost proti jugu.

Rok me je po telefonu obrnil v pravo smer, tam pa sem naletel na ogrooomne plazovine čez celo širino; gozda zaradi plazovin sploh ni bilo in moja orientacija je bila zato še bolj na psu. :) Po plazovini sem se vzpenjal naravnost navzgor in čez čas prišel do stene. Ups. Bil sem že nad 1500 m in povsem narobe, potem sem poskusil prečiti proti zahodu, a je bilo strmo in nevarno -- 20 cm pršiča, čez bolj strm del (40+°) sem moral peš in tam sem se pogrezal čez pas ... Oče je mojo lego iskal doma za računalnikom (po GSMu sem mu sporočal koordinate), a nekako se ni dalo najti prave smeri. :(

Na ~1600 m sem ob 17h obupal in se po shranjenem GPS-tracku spustil nazaj v dolino. Sneg je bil sprva za smučanje zelo dober (pršič), plazovina je bila zaradi svoje ogromnosti prav lepo smučljiva. :) Pod ~1200 m pa super trdo, da mi je bilo kar škoda smučati po progi skozi Žagarja (dovolj snega prav do konca!). Me prav zanima, kje sem lazil, nove dilce pa so odlično preživele krst. :)

0 odzivi

Objavite komentar