ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Deževno-snežne Fužnarske planine  

dolina Suhe - Pl. Blato - Pl. pri jezeru - Pl. Dedno polje - Bela glava

Nedokončano delo v mraziščih Fužnarskih planin naju je z očetom danes ponovno prisililo k obisku tega konca; v sredo namreč zaradi snega nisem mogel do najbolj oddaljene točke.

Dopoldne sva se pripeljala v dolino Suhe in se s smučmi po kolesnicah lagodno vzpenjala proti Pl. Blato. Prezadovoljna sva bila, ko sva videla utrjeno smučino --> torej je nekdo hodil tu za mano. :) Do Pl. pri jezeru je bila hoja netežavna, malo je motilo le rosenje, nad ~1400 m rahlo sneženje. Na Pl. pri jezeru mi je bilo hitro jasno, od kod tako dobra smučina -- vse sledi so vodile k skupini Francozev, ki sem jih srečal na Komni. Izgleda, da so se od Koče pri Triglavskih jezerih spustili do Črnega jezera, nato pa sledili moji smučini čez Pl. Viševnik v dolino. To je postalo nedvoumno, ko sva videla cel kup smučin v smeri Pl. Viševnik, a vse so bile narejene med smučanjem -- nihče se tam ni vzpenjal.

No v najini smeri proti Pl. Dedno polje ni po sneženju še nihče hodil, tako da so moji celca lačni psi spet prišli na svoj račun. :) Začelo je zmerno snežiti, a sneg je bil do ~1600 m bolj moker kot suh, više pa suh. Na ~1700 m sem prišel v meglo in komaj našel mrazišče, da ne omenjam vratolomnega spusta proti dnu mrazišča v difuzni svetlobi... :) Potem sva odsmučala po smeri vzpona; brez maž je šlo bolj za silo, sneg je precej zaviral smuči. Malo nad Pl. pri jezeru sva srečala Roka, ki jo je mahal po najinih sledeh; kje se je on podil, se da prebrati TUKAJ.

Po gozdni cesti je šlo malo bolje kot v sredo... raje imam led. ;)

0 odzivi

Objavite komentar