ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

The European Grand Prix for 2008 goes to Slovenia!  

"Ja, uspelo nam je. APZ TT je zmagal na tekmovanju za Veliko nagrado Evrope. Občutki so fenomenalni, neprimerljivi s čimer koli v preteklosti ...

Na odru nam je uspelo marsikaj, od najboljše izvedbe Gallusa, do skoraj popolnega basovskega akorda"" pri Libera me, uspešnega preboja čez jezikovne zagate madžarske skladbe, fenomenalne Izštevanke s koreografijo... Da ne govorim o pianu in pianissimu, ko je bilo to treba, forte (kaj šele FFF) je bil tudi tisti pravi. ;) Predvsem pa smo na odru uživali... in peli. Tako priložnost dobi malo zborov, od slovenskih poleg APZ TT enkrat že tudi KZ AVE, ki pa tokrat (lani jeseni) ni zmogel do finala -- latvijski zbor je bil v Tolosi za njih premočan.



(klikni za večjo!)

Nekaj več kot 40 pevcev in pevk (od tega 10 brucev/bruck!!! in 10 "novih bivših" pevcev) APZ TT je kljub (prepogosto neutemeljenim) kritikam, neodobravanju in tudi prikritemu onemogočanju (in še kaj bi se našlo v tej naši deželici, ŽAL!!!) prepričalo mednarodno tekmovalno žirijo, da smo bili tokrat številka 1 na mednarodni zborovski sceni. In ja, tudi zelo dobri Latvijci, ki so bili hit zadnjega Maribora (06), so tokrat ostali brez nasmeha na obrazu. Ker "The European Grand Prix for 2008 goes to Slovenia!!!"

Več: http://apztonetomsic.blogspot.com/

0 odzivi

Objavite komentar