ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Poletje v Aziji  

Po tako super zimski smučarski sezoni bi bilo škoda smuči že pospraviti v kot ... osem Freeapproved-ovcev se nas konec tega tedna odpravlja v Kirgizistan; fantje bodo tam ostali do konca julija, jaz pa do konca avgusta. :)


Anže, Arne, Bor, Boštjan, dva Janeza, Tadej in jaz bomo v petek popoldne odleteli z Brnika v turško velemesto Istanbul, od tam pa naprej v kirgizistansko prestolnico Biškek. Takoj, ko bo mogoče, bomo s terenskimi vozili nadaljevali do kitajske meje in začeli s pravim alpinstičnim delom odprave - našli smo tri ledenike z več kot dvajsetimi neosvojenimi vrhovi med 4000 in 5700 metri nad morjem. S sabo bomo imeli smuči (MOVEMENT rules!!!), saj nas bo večina poskusila čim več smučati. Vse je seveda odvisno od vremena in razmer, ki znajo biti tam predvsem julija zelo aprilsko-zimske (vsakodnevne padavine, lahko tudi meter novega snega). Bomo videli, držite pesti! :) Z odprave se bomo javljali preko satelitskih telefonov, sveže novice bodo objavljene na tem linku (klik!).

V začetku zadnje tretjine julija se bodo fantje vrnili domov, jaz pa bom v Kirgizistanu sam počakal "Alpinistično-raziskovalno odpravo PIK LENIN 2008 (klik!)" in se z njimi poskušal vzpeti na ta sedem-tisočak (7134 m).

Priprave na odpravo so bile zame polne novosti in novih izkušenj, pa tudi kar nekaj kosov višinske opreme (Mammut) ... :) In upam, da bodo že večkrat preizkušene fenomenalne smuči Movement SPARK (vsi težji spusti zadnje sezone) zdržale celo poletje.


0 odzivi

Objavite komentar