ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

10. dan: Svaziland  

Hluhluwe- Mbabane

Zjutraj so nam v Hluhluwu ponudili možnost "bush sprehoda" ob 6 h zjutraj. Tisti, ki smo se za sprehod odločili, smo videli žirafe, oddaljene 10 mestrov, gnuje, zebre, nyale, govnače, ptice itd.

Po zajtrku smo pot nadaljevali proti Svaziju, Svazi je mala država, ki je postala neodvisna leta 1968. Po poti smo lahko opazovali nizki in visoki veld.Sledil je ogled tradicionalne svazijske vasice, kjer so nas toplo sprejeli domačini. Svazijski vodič nam je nekaterim “podelil” nazive; dedek, babica, mož, žena, otroci.Prikazali so nam nekatere običaje. Povzpeli smo se na griček, od koder se je videl 75 meterski slap.

Najboljši del je bil, ko nam je približno štirdeset domačinov zaplesalo in zapelo njihove tradicionalne plese in pesmi. Z razliko od Zulujev, smo lahko pri plesu sodelovali tudi mi. Bilo je zelo zabavno.Nastanitev v zelo udobnem in razkošnem hotelu. Ker nam je ostalo še nekaj energije in randov, smo se odpravili na svazijsko tržnico, kjer smo zapravili vse rande.

Tako smo pripomogli k zvišanju svazijskega BDPja. :) Nekateri norci so se celo kopali v bazenu … BRrrrrrrrrrrrrrr …Avtorica: Keli

0 odzivi

Objavite komentar