ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

9. dan: Pleme Zulu in naš prvi safari  

Durban - Hluhluwe

Zjuraj smo že zgodaj vstali z namenom, da bi si ogledali Durban oz. durbansko tržnico (prvi trije - seveda fizični geografi - so šli sicer že ob 6 h pomočit noge v Indijski ocean), ki pa je bila na žalost zaradi državnega praznika (Heritage day) zgodaj zjutraj zaptra.





Nadaljevali smo do vasi Dumazulu, kjer živi pleme Zulu. Tukaj smo lahko videli njihov tradicionalni način življenja.













Pili smo njihovo pivo (vsem je bilo malo čudno), prikazali so nam tudi svoj tradicionalni ples. Po zelo zanimivem ogledu smo pot nadaljevali do naših lodgev v Hluhluwu. Ob treh smo se odpravili na safari z jeepi.







V narodnem parku smo lahko občudovali veliko živali: žirafe, nosorogi (črni in beli), bivoli, gnuje, svinje bradavičarke, zebre, antilope, hijeno itd. Na jeepih smo na koncu že kar pošteno zmrzovali, zato so bile tam odeje!!!! V glavnem SUPER DAN!







Avtorica: Keli


2 odzivi

  • Unknown  
    25. september 2008 ob 21:57

    Ja super vsi lepo uzivajte,mi pa bomo doma cakali in brali vasa sporocila.Ja ni vse povsod moderno in razvito,saj je ze to veliko da avijon ali avto k njim pride,mar ne saj je ja Afrika.Sicer ste pa sli na ekskurzijo in boste videlai da se tudi brez tehnike da ziveti in to prav lepo ,ce te turisti prevec ne motijo.Pa srecno se naprej ,paste se kac in komarjev da o ostalih ljudozercih ne govorim ha ha ha .Srecno.Nadja

  • Anonimni  
    25. september 2008 ob 23:55

    Če je v Dumazulu doma Zulu, bi Pirniče lahko bile DumaOrtar. Ampak niso, ker vsaj enega nikoli ni doma.

Objavite komentar