ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Nadaljevanje potovanja po Južni Afriki  

Ni nobene prave komunikacije

Jaka: Končno spet na internetu - v Mbabanu, gl. mestu Svazilanda. Ves čas se kaj dogaja, na poti smo od jutra do večera, zato bo blog med vožnjo najbrž do konca pisala Keli J., fotografije pa bomo tudi kmalu naložili - 7 skupaj nas ima že več kot 20GB fotografij. :) Imamo se noro. :)

Četrtek, 25. 9. 2008, Jakov SMS ok. 10.00:

Vstopamo v neodvisno kraljevino Svazi -- državo z najnižjo pričakovano starostjo in z največ aidsa na svetu. LP.


Sreda, 24. 9. 2008

Spet smo "ta stari" v službi posrednikov med Jakom in temle blogom:
Bralci se res že upravičeno sprašujejo, kam je poniknil avtor tega bloga, saj ni objavil nobenega novega poročila. Tako npr. pravi
Tina v svojem komentarju:
Kaj se dogaja, da ni več glasu od vas?
a) Je tako lepo, da ste čisto pozabili na vse slovensko?
b) So crknle se vse naprave, ki omogočajo tole komunikacijo?
c) So vas zajeli afriški teroristi?
d) Ali je preprosto urnik tako natrpan, da je škoda časa za poročilo, in raje 24 ur na dan odkrivate lepote JAR?

Razen točke c (namesto teroristov jih mogoče preganjajo levi ...) bo verjetno držalo od vsakega nekaj. Res pa je, da so po obetavnem začetnem javljanju iz JAR zapustili območje "modernih komunikacij" in se podali v kraje "normalnih komunikacij" po predvidenem načrtu potovanja.

Jaka je po SMS-ih sporočil, da skoraj nima možnosti za priklop na internet, kjer pa ta možnost je, je precej draga, saj zaradi slabših povezav traja precej dolgo, da se prenesejo fotografije, ki so "udarni element" njegovih poročil. Zato pa pridno fotografira in obljublja, da zainteresiranih ne bo razočaral.


V ponedeljek, 22. 9. 2008, je ok. 10.00 poslal naslednji SMS:

Peljemo se proti SV. Končno je sončno in malo topleje. Še danes se bomo precej vozili, potem pa bodo dnevne razdalje krajše. Pokrajina je nora. Videli smo že žirafe, antilope, zebre. Lp Jaka
(Foto z interneta: Nina Urek)


Danes (v sredo, 24. 9. 2008) je ok. 10.00 sporočil tole:

Leva do zdaj še nismo srečali; verjetno ga bomo danes. Prišli smo namreč v območje Zulujev - enega izmed afriških ljudstev. Imamo vroče, jasno vreme. Včeraj smo bili na snegu pri 25 st. C?? Vsi smo zdravi in OK.

3 odzivi

 • Joži  
  25. september 2008 00:26

  Hvala 'tastarim' za posredovanje, saj nas je že pošteno skrbelo. Bomo že počakali na slike, samo, da so vsi v redu - seveda so potem dolžni dvojno dozo!

 • Jaka Ortar  
  25. september 2008 08:38

  "Ta stari" pravijo:
  Bojimo se, da bo letos za Jaka problem obdelati in predstaviti vse vtise z enojno dozo, nikar z dvojno (Kirgizistan dve odpravi, JAR, pa še kaj z domačih logov - kolesarjenje, hribi.....).

 • t@nj@  
  25. september 2008 10:41

  Noro!:D Jaka, ti boš pa meu letos res zanimiv vrstni red letnih časov:P Uživajte!:)

Objavite komentar