ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Gaženje na Komno  

Na Komni naj bi imeli 2.3 m snega in to pomeni, da je treba dvigniti mraziščarske merilne naprave. Hkrati tolikšna količina novega snega obeta "zanimiv" vzpon, sploh, če nihče pred teboj ne zgazi poti. Večina mraziščarjev je zato akcijo prestavila na enega izmed prihajajočih vikendov, štirje zagnani mladci pa smo šli vseeno na teren ... in bilo je pestro. :)

Sneg že od Savice navzgor, Blaž na smučeh, ostali trije - Jaroš, Matjaž in jaz - pa peš. Večinoma sem gazil jaz, poskusila sta tudi Matjaž in Jaroš. Šlo je zelo zelo počasi, sploh od pribl. 900 m naprej je bilo snega vedno več in že pod Peklom se je udiralo dobesedno "do jajc". Bili smo že pošteno izmučeni, Blaž je na smučeh smuknil naprej do koče in prismučal nazaj pomagat; Matjaž je do ~1300 m prišel v navadnih smučarskih pancarjih (!!!! BRAVO) ter tam počakal. Jaz sem do koče prišel po skoraj 5 urah hoje, Jaroš še slabe po ure za mano. Res je bilo naporno. Na Komni je bilo 240 cm snega - toliko ga v začetku decembra ne pomnijo. 

V koči so Jarošu prijazno posodili krplje za sestop v dolino, z Blažem pa sva veselo odvijugala navzdol in vmes "pobrala" še Matjaža - to je bil njegov prvi turni smuk!!! Korajža velja! :)

Smuka je bila zelo užitna, če se preveč ne bojiš dreves. ;) Zaradi mokrega snega, ki je padel z dreves in rahlo pomrznil, se med ~1000 in ~700 m ni skoraj nič udiralo in se je dalo smučati tudi po najbolj strmih delih gozda med srpentinami markirane poti. JJJEEEEAA!!! :)

Matjaž je večinoma divjal po poti in nekajkrat zavil z nje, Blaž pa je že sam iskal najboljše smučarske linije (to je bil njegov 3. turni smuk). Hitro smo prismučali do avta, malo za nami je prihlačal še Jaroš in prazne želodce smo potolažili v Emi. 

BRAVO vsem trem, ste borci, ni kaj!!!!!

Ena fotografija - posnel sem tudi kar nekaj videa, bom naložil čez čas.


Matjaževe fotke:


2 odzivi

  • Unknown  
    16. december 2008 ob 18:40

    No vidis iz poplav in cofotanja po vodi,iskanju plazu zemlje, ti pa pride prav gazenje snega.Svaka vam cast,a pa ste se vidli,ce se je tako ugrezalo.Pa naprave ste nasli,al so ble cist zamedene.No ko tako"jadrate"po nasih zasnezenih hribih,bodite pozorni in zbrani,da se vam ne naredi kaj drugega.
    PA SRECNO VSEM PRI VASIH PODVIGIH.

  • Unknown  
    22. december 2008 ob 20:15

    CESTITKA!
    NAJ TI BOZICNI CAS PRINESE MIRU,LETO 2009 KI TRKA NA VRATA SPREJMI Z ODPRTIMI ROKAMI,SAJ PRINASA TI ZDRAVJA,SRECE IN USPEHOV V TVOJEM ZIVLJENJU.
    ENAKO TUDI TVOJIM DOMACIM.
    S R E C N O 2009
    IZ SRCA NADJA

Objavite komentar