ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Karavanški pršič  

Zjutraj sem najprej na smučeh sestopil (to bo pravi izraz ... smučanja je bilo bolj malo, kjer pa sem poskušal smučati, sem se skoraj zvrnil s ceste!) do avta pod vršiško cesto, šel na zajtrk v Kranjsko goro in nato brskal po glavi. Iskal sem primeren cilj, kjer bi bil malo na soncu, imel dober sneg, naredil 1000 višincev in bil skrit pred severnikom, ki je razgrajal po naših hribih (Kredarica 40m/s!).

Trupejevo poldne se je slišalo kar dobro, zato sem se odpeljal na Srednji vrh in se malo pred 11. odpravil navzgor. Super je šlo, smučina je bila narejena in hitro sem bil v Železnici na pršiču.



Južne flanke je sonce že pokvarilo, zato sem na sedlu (namesto levo na Trupejevo poldne) zavil desno na Lepi vrh. In res je bil lep! Vetra ni več bilo, razgled super, smučarski obeti pa tudi.



Kepa



Detajl



Prav zimski pogledi



Trupejevo poldne s svojimi smučarji



Enkrat pa tule dol ...



Po pršiču sem po strmem pobočju med drevesi odbrzel v Železnico, po njej pa brez milosti "na ful" do Srednjega vrha. Noge so pekle, da ni za govort, ma nekako jih je treba navadit. ;) Kar ne ubija, krepi ... Prekrasna turca za 2 uri in pol.

Več fotografij:
http://picasaweb.google.si/ortosplet/TrupejevoPoldne21December2008#

3 odzivi

  • Anonimni  
    23. december 2008 ob 23:24

    A pol le nisi šel na Kanin ;) Madona, dobro si to izbral ... na vršiču je bila na soncu nekje opoldne že skoraj čofta, cokle na psih na polno ;( Bomo vedli za drugič, da je treba mal spremljat temperature, heh

  • Unknown  
    24. december 2008 ob 06:50

    Ja vidim ,da garas.Kondicija je samo snega prevec a ne .HA HA HA HA pa za tebe je to mala malca.
    Samo tako naprej pa S R E C N O.
    Odahni si s kako smuko na urejenem smuciscu.Da malo utrdis noge.
    No pa sedaj imas malo vec casa,so prazniki in vem da bos uzival in prskrbel se veliko fotk,da ti bomo smrtniki,ki to opazujemo s kavca malo (nevosclivi).
    Kjerkoli bos v teh dneh smucal ali hodil naj te spremlja angel varuh.

  • Unknown  
    21. januar 2009 ob 20:35

    Jaka, lepe slikce! Bo treba it malo pogledat tele lepe vrhove.
    Srečno!

Objavite komentar