ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Otvoritev TS sezone 08/09  

Začelo se je. Letos prvič po dolgem času nisem silil že na prvi sneg in prve dotike zime kot prejšnja leta (res je, da tudi še nimam svoje opreme - hvala, Cene!), pač pa sem počakal pravi začetek. In ni mi žal!

Nad PokljukoZ očetom sva šla na Viševnik s Pokljuke, torej ravno prava klasika za 4 ure, kolikor sem jih imel do vaj na faksu. 9:30 iz Lj., 11:45 na Viševniku, 13:50 že na faksu.

Prekrasen dan, nad 2500 m najbolj suh zrak v letošnjem letu - v mraziščih je gotovo zmrzovalo pod -30 °C. Pri naju na Viševniku pa rahel vetrič in nekaj stopinj pod ničlo.

Zlate vodePogled z vrha proti SBGNa smučeh mi je uspelo prilesti prav do vrha pa tudi za smučanje sem našel primeren prehod. Na začetku se mi je sicer odpeljala kložica, ma je bilo vse skupaj še na varnem. Viševnik nad ~1800 m je precej spihan in zato ni povsem dovolj snega za sproščeno smuko, niže pa sam pršič tja do avta. Fantastično!!!


2 odzivi

 • Nadja  
  05. december 2008 18:48

  Ja vidim ,da sta uzivala in smuka je bila prijetna,polna uzitkov.Dobro sta izkoristila.
  Lepo miklavzevanje tebi Jaka in vsem domacim,pazite na parklne ,ce niste bili pridni ha ha ha .Upam ,da ti bo prinesel to kar si si zazelel.Pa srecno.

 • Joži  
  09. december 2008 08:57

  Jaka in Stane! Tale blog je kot spletna kamera. Samo pomislim, kako lepo je verjetno pod Viševnikom - in glej, res nesramno lepe slike.

Objavite komentar