ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Dolomiti, 22. - 28.  

Prejšnji teden smo smučali v Dolomitih.

Nedelja je bila jasna in rahlo vetrovna, sneg je bil cel dan suh od mesteca (~1500 m) do vrhov smučišča (~2300 m), saj je bilo pod -5 °C. V ponedeljek se je nad nami načaral fenomenalen fenski zid, ki je vztrajal praktično cel dan!!!

V torek je bilo nekaj konvektivne oblačnosti in zvečer celo snežna ploha, ki je pustila manj kot 1 cm snega.

V sredo totalna šajba in skoraj brezvetrje na vrhu Marmolade (nekaj čez 3200 m), zgoraj -9 °C, vidljivost fenomenalna (Triglav, Kanjavec, Grossglockner ...) sneg suh do 1200 m (~1.5 m). Pod 1000 m snega izjemno hitro zmanjka.

Piz Boe, 310x mMarmloada

S Sella Ronde proti Marmoladi

Smučarska proga z enega izmed vrhov MarmoladeGondola z vrha MarmoladeNa 3100 m; zadaj Piz Boe, skrajno zadaj Ötztallerske alpeJulijci z MarmoladeGrossglocknerSmučanjeUtrinekUtrinekSmučanje v Canazei pod večerno ožarjenimi DolomitiV četrtek visoka oblačnost, fen je že zjutraj prepihal doline, tako da ni bilo pravega mraza (sicer do četrtka zjutraj v mestecu pod -5 °C in gornik), v višinah pa je vlekel zmeren veter severnih smeri. Popldne se je spodaj (1500 m) ogrelo do +6 °C.

Včeraj najtoplejši dan, malo vetra, pretežno jasno z nekaj Ac len. Popoldne se je zelo ogrelo - 1500 m +8 °C!!!, zato je bila takrat prvič "čofta". V senci še vedno vztraja pravi pršič, neverjetno. Prisoje na 2700 m popoldne povsem ojužene, zato se mi je med smučanjem po 800 metrski smeri v južni steni obilno plazilo.

Utrinki iz bolj mrzlih dni


Avtoportret


Mrazišča, od katerih Italijani pričakujejo "največ" (v resnici NAJMANJ)!

0 odzivi

Objavite komentar