ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Bravo, Škofja Loka!  

Škofjeloški pasijon (klik!) te ne more pustiti ravnodušnega. Fantastična predstava v starem delu Škofje Loke si zasluži vse pohvale in občudovanje!!!

Večer nad SoroStara LokaPo ulicah proti enemu od štirih prizoriščPrizorišče "Kašča"Uprizoritev najstarejšega ohranjenega dramskega besedila v slovenskem jeziku, ki ga je l. 1721 napisal kapucin pater Romuald Marušič, se je zgodila pred nami v obliki procesije. Dvajset (20) različnih slik na istem mestu v približno dveh urah. Originalen jezik tamkajšnjega prebivalstva z nekaterimi povsem nemškimi izrazi (potomci prišlekov iz okolice Brižin v Nemčiji), gregorijanska glasba, odlična predstava s slikovito kostumografijo. Samo gledaš in "padeš noter"!!!

NapovedAdam in EvaRazlični škofjeloški obrtnikiPark GetsemaniNaslednje uprizoritve bodo šele čez šest let (2015), kasneje pa še čez šest (2021)!

Fotografije na domači strani: klik!

1 odzivi

 • Nadja  
  19. april 2009 18:39

  Ja Jaka,to je res treba doživeti.Kadar koli je ponovitev pasijona ,zmeraj človeka prevzame ta neponovliv prizor.Vsak detajl te presune v dna dušo,tako,da še po prihodu v domače ognjišče imaš v duši prijeten pomirjen objem.
  Vsaka naslednja velika noč je popolnoma drugačna.
  Ne da se to opisati z besedami,to mora človek sam doživeti.
  Vem ,da si užival v prikazanem.
  Naša družina je in ko bojo spet uprizarjali bomo,če bomo živi in zdravi ponovno v Škofji loki.

Objavite komentar