ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Kopača pod Podrto goro  

Ob petih sva že bila na nogah in izpred Doma na Komni sledila smučini proti Pl. Govnjač in naprej proti Krošnji. Za razliko od prejšnjega večera, ko sva kopála v Krošnji, sva danes zavila proti jugu in po robu Tolminske Lakvi dosegla pode pod Podrto goro.

Pl. Govnjač



Podi pod Podrto goro



Počasi se je danilo, ko sva že našla primerno lokacijo za izkop profila - že doma sem si glede na "poletne razmere" (poraščenost, homogenost tal, možnost zametov snega) izbral primerno območje in ga prenesel v GPS.



Ponoči se je na površini naredila do 10 cm debela skorja, ki je nosila pešca in seveda tudi smučarja, med kopánjem pa nama je v začetku povzročala težave. Tudi v nižjih plasteh se je pojavljalo precej trših - tudi ledenih! - plasti in za izkop sva potrebovala dobre tri ure!



Med jemanjem vzorcev sva uničila še cev, ki se bo po tej sezoni pridružila lopati in sondi na odpadu.

Debelina snežne odeje: 420 cm. :) Globoka luknja, ni kaj!



Komaj se vidi do dna. :)



Pomladni utrinki





Po opravljenem delu



Pod Podrto goro



Ob pol enajstih sva že opravila in se po zahodnem robu Snežne konte prebila na začetek poletne poti v Ražnovo Suho.



Sledi v super snegu



Nad Ražnovo Suho, Bohinjsko jezero





Spust v Žagarjev graben je bil fantastičen! Ravno prav omehčan sneg, niže pa mehka plazovina in v gozdu dovolj snega za smuko. Le zadnja prečka nad Žagarjevim grabnom (nad stikom s smučarsko progo) je bila deloma kopna in sva morala peš pribl. 10 m, po Žagarju pa dvakrat po 20 m in na koncu 50 m. Še vedno silno malo za april. Ni tako?



Fantastični že skoraj poletni dnevi.

0 odzivi

Objavite komentar