ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Srečanje mraziščarjev, Tamar, večerna Pokljuka  

Mraziščarji smo imeli spet srečanje pri Troštu v Martuljku in seveda smo šli najprej na teren. Devet nas je bilo in prvič smo se ustavili na Ledinah (Rateče).Prvi profil snežne odeje smo izkopali pri Ledinah (Rateče) - 75 cm snega.

Večnamenskost profilaMartin, deluje?Potem smo šli naprej in pri Planici izkopali drugo luknjo - 140 cm. ARSO pa vedno govori o lokaciji "Rateče-Planica". :) Je torej snega 75 ali 140 cm?!Da bodo turisti našli ...Naslednjič smo se za dlje ustavili v mrazišču Najen, kjer meritve potekajo že tri sezone.Iztok je vzel zaklon z merilcemBil je lep in topel dan, zato smo jo mahnili do TamarjaStene so se bučno otresale zadnjega snegaDom v Tamarju, JalovecNajbolj spektakularen plaz - s TravnikaMatjaž je posnel filmček - klik!

V Tamarju smo izkopali tretji profil snežne odeje - 195 cm snega!Strehe so se začele otresati težkega pregrinjala in videli+slišali smo tudi plaz z zahodnega dela strehe Doma v Tamarju. Še dobro, da ni bilo nikogar tam!Cela deveterica v luknjiPo kosilu pri Troštovih smo se odpeljali domov, pardon, naš avto še prej na Pokljuko.Šli smo po podatke v pokljuška mrazišča in ker je bilo tu snega, so bile priporočljive gamaše. No, jaz jih nisem imel in sem v avtu poleg superg našel le tele škornje. Pa je kar šlo. :)Fantastično zalita Medvedova kontaMerilcev seveda nismo našli, jih je dobro zasuloNa Pl. Javornik je bilo vse ok, zato smeh :)Računalnik pa ni delal, kot bi moral, tako da podatkov le nismo odčitali. Smola pa taka.Vožnja domov - pestro je tam zgoraj!Avtorji fotografij so: Andrej, Matej (klik!) in Matjaž, pa še kakšna moja se najde.

0 odzivi

Objavite komentar