ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Pet dni z geologi pri Kobaridu (13.-17.)  

Trinajsti geološki tabor je bil letos v Kobaridu in poleg večine geologov sva bila tudi dva geografa. V ponedeljek na srečo še ni bilo terena, saj sem bil po jutranjem prihodu iz Berlina še malo zaspan, zato pa je bilo zvečer že treba postaviti šotore v kampu ob Soči.

V torek se je začelo! Prvi teren sta vodili geologinji z Zavoda za varstvo narave, ki sta nam približali pomen geoloških vrednot kot zaščitenih objektov v naravi. Šli smo do slapa Kozjek, nato pa še do slapov Sopotnice.

BrečaProti slapu

Slap Kozjek - breča in volčanski apnenec.

Naslednji dan smo imeli na izbiro 2 terena - Matajur ali pa Kobariški Stol. Slednjega je vodil dr. Andrej Šmuc in imeli smo se fenomenalno! Toliko geologije nisem "požrl" v vsem šolanju do sedaj.Proti vrhu Kobariškega Stola

Skica morskih lilij, ki so v jurskih apnencih.Lilija - prečni prerez

In vzdolžni prerezBlazna redkost v Sloveniji, v Italiji pa ravno ne. AMONITICO ROSI!RoženecV četrtek smo "napadli" plaz Koseč z geo-inženirjem dr. Ribičičem.Vse o tem, zakaj, kako, čemu kaj, kdaj ipd.

Zg. del plazuDrežnicaPetek - zadnji terenski dan. Slovenski bazen. Na fotografiji pedogeografski dodatek :)Drežnica in KrnKorita

Spet roženci.Na kratko - imeli smo se super! Geologija je strašno zanimiva. Res. Še kdaj.

1 odzivi

Objavite komentar