ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Vsi radi pojemo Forte - APZ v Berlinu (10.-13.)  

APZ Tone Tomšič je bil od 10. do 12. julija letos na kratkem izletu v Berlinu. Zakaj? Nana Forte, slovenska skladateljica in pred leti tudi pevka APZ-ja, se je od svojega "študijskega mesta" zadnjih dveh let poslovila s koncertom. APZ je sodeloval s štirimi vokalnimi skladbami: Libera me, Izštevanka, Zima in Godec pred peklom. Polovico tega programa je APZ izvajal že jeseni l. 2005, zato smo bili zraven povabljeni tudi nekdanji pevci, ki smo ta dela (po)znali.

Nekaj julijskim večernim vajam je sledila zadnja v četrtek ob 18 h; ob 24 h smo se že odpeljali proti Berlinu.



Geografsko je to izguba časa. Grdo rečeno. Voziš se skozi pokrajino, vidiš, kar se vidi s ceste, večinoma si tako utrujen, da niti ne registriraš prav dosti (upam, da to ne velja za šoferja). Čas skrajšajo filmi. Zgodaj popoldne smo le našli Slovenski dom v Berlinu in se porazgubili. Po kratkem spancu smo šli v italijansko restavracijo v bližini.

Ne, res jih ne smemo pozabiti!



Zvečer zgodaj spat, saj še nismo "prinesli noter" avtobusnega mučenja. Naslednji dan zjutraj pa takoj v mesto! Kar peš.

S tlakovci označen potek nekdanjega zidu.



Spomenik Judom



Kdo jih ne pozna? Brandenburška vrata. Tokrat prizorišče invalidskih iger.



Po ulici "Pod lipami" smo šli do stolnice in se po pogledu na ceno vstopa obrnili proti TV stolpu (Funkturm na Alexanderplatzu).



367 m visok stolp. Da bi dal 10 € za gor? Hm. Tokrat ne. Pa smo šli nazaj. :)



Reichstag



Še enkrat. "Gužva" taka, kot da delijo malice noter.



Grad Bellvue



In nazaj



Popoldanska vaja se je začela v Slovenskem domu. Nadaljevala v prostorih glasbene akademija, končala v parku (zajci?!) pred njo. Izštevanka s koreografijo. :)







Zvečer je bilo treba peljati nekaj tolkal na prizorišče glavnega - Naninega - koncerta, ki je 24 km severno od Slovenskega doma (vsaj tako je povedal GPS). Na poti smo gazili čez demonstracije in nazaj grede opazovali čudovit ognjemet!



Večerni koncert pri slovenski maši je odpadel, ker so Slovenci v Berlinu skregani (vsaj dotični). Svašta.

V nedeljo zjutraj smo šli zgodaj na prizorišče koncerta, zaradi majhne cerkvice prešpricali mašo in po njej nastopili na koncertu izbranih (8) Naninih del.



Lepo je bilo! Potem pa na kosilo v grško restavracijo in na avtobus do sončnega vzhoda v Ljubljani.

0 odzivi

Objavite komentar