ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Spet na pot  

Dolgo se že nisem oglasil ... če si človek zna narediti "hudo gužvo", dobro izkoristi čas, hkrati pa se ne da vsega. In tokrat je bil najbolj zapostavljen blog.

Poletne mesece sva s Tamaro zaključila na Balkanu; najprej teden dni kopanja na Mljetu, nato skoraj deset dni z geografi na krasu Orjena in Durmitora. Kako fino je bilo!!! Fotografije vsekakor pridejo čez mesec dni. Potem sem obiskal še nekaj mrazišč, popravil povprečje zadnjega leta na faksu, zadnje dni pa se že pripravljava na novo pot - v Južno Ameriko.

Ja, čez 3 ure že gremo iz Ljubljane do Münchna, jutri prek Madrida v Limo (Peru). In tam se bo začelo 21-dnevno potepanje po Andih. Lima-Cuzco-La Paz-Atacama na grobo. Gre za geografsko strokovno ekskurzijo - tako kot lani v Južno Afriko (za zapise klikni!).

V Južni Ameriki, pravijo, bo bolj mraz kot v Južni Afriki, saj bomo na višjih nadmorskih višinah. In tudi pokrajina bo povsem druga, da ne govorim o ljudeh. Namesto najstarejših kamnin in uravnanega povšja na Zemlji bomo tu sredi mladonagubanega gorovja s pogostimi potresi, delujočimi vulkani ipd.

Petindvajset nas bo, vsi študenti geografije + profesorica in tajnica oddelka. Kovčki so že skoraj polni, zdajle še iščem zadnje zanimive članke in rišem zadnje karte za na pot. Držite pesti, da nas ne bodo kje v zraku sestrelili! Se bom kaj oglasil iz pomladi na južni polobli. ;)

Okvirni načrt, res okvirni - lokacije niso povsem točne.


Oglejte si Ekskurzija Latinska Amerika 2009 na večjem zemljevidu.


1 odzivi

  • Unknown  
    20. september 2009 ob 21:15

    Srečno,uživajte in seveda čuvajte se vseh neprijetnosti,ki prežijo na potovanjih.
    Vem ,da boš nabrav ogromno gradiva,katerega boš deliv z nami ,ki smo doma.
    Pozdrav vsem.Nadja

Objavite komentar