ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Okrog Pece in še na en vrh  

Plan je bil napad z jugovzhoda, a je bilo sonce v zadnjem tednu prehudo in sneg je šel pa-pa. Pa smo navsezgodaj obrnili in se peljali proti Avstriji, komaj našli žičnice in sledili domačinom po smučišču navzgor. Tempo je bil hud, strmina svinjska.

Idealna proga za "vertical race".A smo se kljub vsem previsom in streham na črni progi pretolkli do vrha, ujeli rdečo progo in sledili domačinom, ki so s težavo bežali pred nami. A očitno jih je strmina izmučila in zaključili so v prvi gostilni na poti. :)))

Mi pa lepo naprej in v spodobnih 2:22 je bilo 1500 m vzpona pozabljenih. :)

Razgled presenetljiv. Oziroma ne - razgled pričakovan, vreme presenetljivo!Počasi se je jasnilo in dočakali smo "šajbo" z razgledom na Julijce 2500+, Kamniško-Savinjske Alpe, del Karavank, Nizke Ture, Visoke Ture, Koralpe ...Do prihoda domov niti nisem vedel, da smo osvojili zloglasen skrivnosten Končnikov vrh - http://www.turni-klub-gora.si/~frances/razmere/RazmereVsebina.php?Obv=06681 in http://www.turni-klub-gora.si/~frances/razmere/RazmereVsebina.php?Obv=06684 . Geopedia ve marsikaj. ;)

Odsmučali po smeri pristopa in 1500 težko priborjenih metrov se je razblinilo v nekaj zavojev + malo smuk preže.Dogodivščino je lepo opisal Marko na Freeapproved.com.

0 odzivi

Objavite komentar