ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Dopoldanski Mojstrovki  

Vršič - Vratca - Velika Mojstrovka - Mala Mojstrovka

Z Žigo sva lepo prosto dopoldne izkoristila za skok na Mojstrovko

; ob 7 h sva bila na Vršiču in po dobro pomrznjenem snegu kar s smučmi na nahrbtniku napredovala po Plazu navzgor.

Še preden sva zavila levo proti Grebencu, sva na gredini pod Zupančičevo smerjo (IV, zgoraj S5, 400 m, vir: M&M) zagledala smučarja. Nekaj minut sem še čakal, da bi ga povprašal o razmerah v smeri, a ga kar ni in ni bilo -- zato sem bil prepričan, da je moral smuči sneti in sestopiti peš. Na škrbino v Grebencu sva prišla še po snegu, više je bilo pričakovano kopno.


Pogled s škrbine proti jugu.

Nad rušjem sva seveda spet stopila na pomrznjen sneg in hitela navzgor.

Sestopajoči smučar nama je povedal, da sta se s kolegom vzpela po Zupančičevi, ter da jo je drugi tudi presmučal (glej TK Gora). Tako sva "za vsak slučaj" pokukala v Pripravniško grapo, ki pa je bila v zgornjem delu že prekinjena s skalami in za najine pojme ni bila vredna drsanja, nasprotno pa je spodnji del Zupančičeve izgledal smučljiv.

Po zelo zanimivi snežni podlagi (žlebiči

) sva počasi zavijala levo proti Veliki Mojstrovki, saj je izgledalo vzhodno pobočje še odlično zasneženo.

In res sva brez težav po dobri uri in četrt stala na vrhu; prav na grebenu je malo pihalo, v zavetrju pa je sonce že prijetno grelo.

Kar hitro sva začela smučati, sneg je bil malo ojužen, strmina pa ravno pravšnja. Smučala sva v konto malo nad 2100 m in se vzpela nazaj na Malo Mojstrovko.

Z Male Mojstrovke sva se spustila vsak po svoje; Žiga po veselcu "normalke" čez Grebenc, sam pa sem šel po Zupančičevi smeri, ki sem jo v obratni smeri že poznal. Snega ni bilo več prav veliko, v zgornjem delu sem imel že pravi gnilec, tako da sem skoraj že praskal po skali. Gredina je bila kot se spodobi, prehod v grapo v spodnjem delu pa presenetljivo preprost (od daleč je izgledalo bolj strmo). Lepa smer, ki je gotovo še lepša v bolj zimskih razmerah!



Za ogled albuma klik na sliko, za slideshow klikni TUKAJ (24 fotografij).

0 odzivi

Objavite komentar