ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Rekord Šmarne gore -- prvič na tekmi v teku v klanec  

Prišel, videl, ... preživel. :) To bi veljalo zame, prvi (in neulovljivi) Sebastjan Zarnik pa je v rahlem rosenju pri +6°C danes popravil svoj rekord, star 3 leta! Vsa čast!

Slabo vreme (in še slabše razmere) v hribih me držijo na 300+m nad morjem, zato pa je bil danes čas za udeležbo na 13. Rekordu Šmarne gore.

Info o teku na šmarnogorski domači strani.

Uro pred začetkom je rosilo in sem že mislil ostati doma, a mi je uspelo kljubovati lenobi, ki je udarjala od zadaj... :) Ob plačilu štartnine (10€) smo dobili lične rokavice (kakršne sem ravno nameraval kupiti :) ), 11:05 je bil že štart iz Tacna. Tam sem se (zelo slabo, kot sem pozneje ugotovil) postavil povsem v ozadje in ko so prvi zašprintali v klanec, je trajalo še nekaj časa, da sem prišel čez štartno črto. :(

Glavni tok tekačev je bil gost in se mi je zdel neprehoden, zato sem tekel ves čas nekaj metrov bolj desno in počasi prehiteval. :) Tek sem občasno zamenjal za hitro hojo (in prav nič zaostajal, kar me je presenetilo), na Sedlu pa na ravnem telebnil... :) Malo blaten sem gnal naprej, hitra hoja proti vrhu je bila kar prava izbira in tik pred ciljem sem skočil še pred enega tekača (za 0.7s :) ). Rezultate so že (neverjetno hitro) objavili (glej http://www.timingljubljana.si/Rez_txt.asp?db=945); novi rekord Šmarne gore je 11:25 (ni mi čisto jasno, kako je to mogoče), moj čas pa 13:58 (v kategoriji osmi, absolutno enajsti). :) Nej slabu ... bo treba še kdaj na kaj takega! :)

Še rezultati na šmarnogorski strani http://www.smarnagora.com/content/view/144/49/

0 odzivi

Objavite komentar