ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Večerna na Komno  

Savica - Pl. na Kraju

Spet je padlo ogromno snega; Vinko, ki na "komenskih taborih" (TTS, DLTS) skrbi za kuhinjo, je že med sneženjem poročal o ogromnih količinah novega snega in to sem sklenil "preveriti". Miha mi je prijazno ponudil prenočišče pri Vinku v Majerici in seveda sem to z veseljem izkoristil! :)

Tako sem se pozno popoldne pripeljal do Savice; takrat je bilo še 14 cm južnega snega, parkirišče prazno --> gaziti bo treba. :) Že med pripravami sem slišal zelo glasne plazove, ki so leteli s Pršivca ... srhljivo!

Prav počasi sem s smučmi (tokrat v spremljavi Radia Belvi :) ) napredoval proti Komni, dolgo se mi niti ni preveč (do 5 cm) udiralo, šele malo pod Peklom se je začelo bolj, nad ~1200 m celo 30-40 cm! V dobri uri in pol sem bil pri Domu na Komni, tudi tam je bila zgornja plast snega prav mokra!

Črna prst zvečerBohinjsko jezeroV domu sem le na hitro pozdravil in popil čaj ter tik pred temo skočil na Pl. na Kraju -- v Majerico.

BogatinaVinko je že med sneženjem skopal prave rove okrog koče, snega ogromno! Pozno zvečer sem na planini skopal luknjo do tal --> novega snega je bilo 120 cm (!!!), vsega skupaj kar 250 cm (planina je mrazišče, zato je snega mičkeno več; v okolici sem z lavinsko sondo nameril 220-240 cm). Dobil sem super večerjo in toplo sobo, spati res ni bil problem! :)

0 odzivi

Objavite komentar