ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Baza je postavljena  

Po prejšnjem izgubljenem dnevu smo šli zjutraj kar po najbolj verjetni pravilni poti proti "drop-off pointu" - mestu, kjer naj bi nas Dušegubka odložila in počakala do konca odprave.
Cimer Boštjan me je zbudil s fotoaparatom v roki :)



foto: člani odprave



Vrnili smo se čez reko (spet!), a kmalu zavili proti JV. Po bolj suhih grebenih nad opazno bolj mokrimi dni dolinic, kjer je rasla bolj temno zelena trava, smo se počasi vzpenjali proti robu planote.





Najvišjo točko, kjer se planota prelomi na drugo (južno) stran, smo dosegli brez težav. GPS je napisal 4030 m. Po peš-izvidnici smo se zapeljali še ~100 m na drugo stran navzdol, dokler je šlo.





Raztovorili smo Dušegubko in se močno obloženi peš začeli premikati proti dnu doline pod ledenikoma Malitskov in Nalikvin.
"Prasice"


Gremo, Bor!



Tadeja se komaj vidi izpod opreme.



140 kg na dveh nogah!



Trije debeluhi s hrano za tri dni :)



Najprej po položnem neke vrste skrotju, potem čez bolj strmo "šodrasto" grapo (tam mi je uspelo skupaj s 60-kilskim tovorom malenkost zdrsniti, trapasto ja!), nato še po travicah.





Anže - "lider"



Urbanovc



Na terasi nad dolinskim dnom smo začeli iskati prostor, primeren za bazni tabor. Prostor za bazni tabor je moral biti relativno varen (pred padajočim kamenjem ipd.), v bližini je morala biti pitna tekoča voda, naklon ni smel biti večji kot nekaj stopinj. Pregledali smo dobršen del levega brega potoka in se po eni uri vrnili k opremi. Vadim je našel super mesto! Imeli smo potoček, precej lepo uravnavo (strmo 2-4°), cel kup lukenj svizcev (nekje je pač treba imeti WC!) in zeleno travico. :) Bazo smo imeli ~30 m nad dnom doline reke Aytali na 3717 m. Pitna voda je bila le 2 minuti od šotorov, zajemali smo jo v tolmunčku ~1.5x1x0.5m. :) Pranje in umivanje je bilo - logično - nekaj metrov niže. WC smo si uredili ~200 m od šotorov na robu ledeniško-rečne terase.



Dan je med urejanjem baze minil hitro, zvečer smo imeli postavljenih 6 spalnih šotorov in še enega večjega za kuhinjo. Njami!

0 odzivi

Objavite komentar