ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Dvanajst smuči z Malega Triglava!  

Ja, danes smo Maja, Samo, Rok, Jure, Borut in jaz smučali južne vesine Malega Triglava na Planiko. Južne vesine (V-, 45°, prehodi 50°, izpostavljeno).

Sneg ni bil dober, neka čudna skorja nepredelanega snega, v smeri pa je tudi ena zoprna ožina (kjer šteje vsak centimeter dolžine smuči!!!), ki ni (še/več?) dovolj zalita. Štirje smo skočili še na Vrh, tudi precej močan severnik nas ni preveč motil (sunki prek 100 km/h, pričakovali smo več!). Razmere do Krme večinoma slabe - trda kloža, ki se občasno predre, pa kolikor hočeš skorje in le nekaj metrov mehkega snega. No, v gozdu je tega le nekaj bilo. Avto smo pustili malo nad Radovno, tako da smo se pošteno nahodili (2000+m).

DODAJAM nekaj fotografij iz kamere; še več jih imajo Jure, Borut in Rok. Bom dodal.

Jutro pri Kovinarski kočiNad Kurico - na Kredarci so tačas merili sunke vetra prek 110 km/h.Nad Konjskim sedlomTriglav s PlanikeProti Malemu Triglavu - SamoMali TriglavProti Vrhu - RokViše ne gre!Maja začenja spust z Malega TriglavaPrvi metriBorut ji sledi ...Rok in Samo nad Planiko, spodaj smuča JureSamo in Jure nad detajlomOžinaTurni smuk s PlanikeBorutSmer smučanja - desno Maja in Borut, levo ostali.


1 odzivi

  • Nadja  
    19. marec 2009 08:03

    Ja ste pa dobri, pa saj bi ja kljub vsemu veter lahko krepko zagodel.Sneg pa tudi ni tako siguren.Res kapo dol.....a mal izzivate vsodo....
    No ni mi vseeno ,če se komu kaj naredi.
    Pa srečno še naprej kjerkoli se boš potepal.Je pa dobro,da ne hodiš v take razmere sam.Nadja

Objavite komentar