ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Z vetrom na Ratitovec  

Brez cilja sva se peljala proti Gorenjski in pri Naklem obrnila - Julijci, Karavanke in Kamniške Alpe so bili zaviti v oblake, na vzhodu pa jasno. Ratitovec se je svetil v soncu. :)

Peljala sva se na Prtovč in že tam je bilo težko iz avta, veter je vlekel več kot 80 km/h. V gozdu nad vasjo je bilo kmalu bolje, težko sva se znebila lokalnega psička, ki nama je brezskrbno sledil. Bučman, ta bi še zmrznil gor!
Tudi pri naju se je pooblačilo in že je rahlo snežilo. Novega snega je bilo pribl. 5 cm, padel pa je na pomrznjeno podlago, tako da sva se s smučmi mestoma precej namučila.





Na zadnjem vzponu proti vrhu je posijalo sonce in v primerjavi s temnimi Karavankam sva se imela super!



Vetra niti nisva še dobro občutila, ko sva se že skrila za Krekovo kočo na vrhu; zavetrja žal ni bilo, veter se je vrtinčil okoli vseh vogalov. Nemudoma sva se oblekla in pripravila na smučanje, potem pa v pripravljenosti skočila na Gladki vrh. Kakšen veter!!! Palica je občasno letela horizontalno z vetrom!



Pl. Pečana - v prejšnji zimi (07/08) z nekaj manj kot -38 °C najhladnejše slovensko mrazišče!!! Za stalne meritve skrbi Boštjan.



"Za štos" sva zasmučala proti močnemu vetru na sever - proti Kosmatemu vrhu. Kako je pihalo ...





Sneg pa je bil do gozda precej dober in lepo smučljiv, v gozdu mešanica skorje in novih centimetrov puhca.



Strm prehod naravnost v Razor je bil "špica", saj je bila podlaga enakomerno pomrznjena in se ni udriala, novi sneg pa je bil večinoma spihan.



Blaž, zadaj super zalit Razor



Niže je bilo bolj tako-tako, podlaga je bila pretrda. Potem sva še prezgodaj zavila v levo in več kot 30 višincev smučala po listju in iglicah, ki so bile skrite pod novim snegom. Pa vseeno luštno in super trening za jutri, ko bo najbrž peklensko!!! Upam, da nas ne bo odpihnilo. :) Na vetru sva se "sušila" Blaž in Jaka.


1 odzivi

  • Unknown  
    20. marec 2009 ob 15:44

    Ja sam ,da se nista prehladila...Piha res kot za stavo,pa sneg tudi po hribih kar pada,čeprav tisti pršič,ampak je zapaden.
    Ja jutri pa le korajžno ,saj si korenina,pa srečno seveda.Nadja

Objavite komentar