ORTOblog

= splet hribov, smučanja, vremena, fotografije in še česa.

Vrh Brda po obratu  

Pa ne kar katerega koli Brda! Tistega, ki se z 2661 m krčevito upira osami zaradi soseda Montaža.

Pred nekaj več kot mesecem dni (20. 2.) je Luca Vuerich kot prvi presmučal južno steno Montaža (beri tu, klik!), mi pa smo danes obrnili tam nekje po 2/3 smeri - zadnji sneg je razmere pokvaril toliko, da ni bilo čisto ok. :( Bo že počakalo ...

Za tolažilni vzpon+spust je poskrbel Montažev vzhodni sosed, kjer smo presmučali (v teh razmerah) kar zahtevno južno pobočje (IV). Več kasneje ...


Malo čez 7 je bila ura, ko smo z Majo in Borutom na smučeh oddrsali z Nevejskega prevala proti pl. Pecol. Marijana, Marko in Boštjan so štartali že eno uro prej in nam lepo nadelali smučino.

Jutro na PecoluKaninPod Montaževo južno steno smo smuči pospravili na nahrbtnik in se zagnali navzgor - Marijana in Boštjan na Vrh Brda, ostali štirje po smeri Luca Vuericha proti Montažu.

Prva vesinaMaja skoraj 100 m nižeSredi stene, nadaljevanje je po levi grapiV začetku grape smo prišli do napihanega novega snega, ki se s pomrznjeno podlago ni prav dobro prijel. Sledil je obrat in nekaj peš sestopa ...... potem pa vzpon na Vrh BrdaMaja in Borut prečita proti stopinjam Marijane in BoštjanaFantastičen danKar strmo pobočje, mi pa po udobnih stopnicah. Hvala!!!MontažZačetek smučanja z Vrha Brd, Marko.Borut na prvi strmini (no, saj v resnici je samo ena zelo dolga strmina ;) )Hopla v obrat!Malo bolj položen srednji del smeriSpodnji del smeri (Marko, Marijana, Boštjan)Maja je že povsem spodaj, Borut nad njo, Marko končuje, Marijana pa še uživa v strmini :)Sproščena smuka nad PecolomTik nad gozdomPrvotna želja torej tokrat ni bila uresničena - bo pa drugič. Krasne "flanke"!!!

2 odzivi

Objavite komentar